توصیه های تغذیهای طب ایرانی در فصل تابستان
دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل:
توصیه های تغذیهای طب ایرانی در فصل تابستان
در طب ایرانی پرهیز مقدم بر درمان است؛ برای حفظ سلامتی خود در فصل تابستان باید بدانیم از چه مواد غذایی پرهیز کنیم.
در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب میباشند، زیرا به دلیل گرم و خشک بودن مزاج این افراد و همچنین فصل تابستان، احتمال خطر در این افراد بیشتر است.
در این فصل باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که حرارت بدن را بالا میبرند و باعث خشکی میشوند، تا حد امکان پرهیز کرد.
مغزها مزاج گرم و خشک دارند و همه افراد به ویژه کسانی که مزاج گرم و خشک دارند، نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
در تابستان گوشتهای قرمز مخصوصاً به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد کمتر مصرف شوند.
در فصل تابستان از خنکیجات (مانند آبدوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز) گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج) استفاده شود.
بهتر است نوع غذاهایی که در تابستان مصرف میشوند، پختنی و آبپز باشد و غذاها کباب و یا سرخ نشوند.
مصرف مرکبات و میوهجات ملس مانند زرشک و آب زرشک، شاهتوت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپفروت را مفید دانست.
مصرف سالادها (کاهو، خیار، آبلیمو و. . .)در این فصل مفید است، زیرا معمولا مزاجهای سرد و تر دارند.
خوردن روزانه لیموترش در فصول گرم سال برای گرم مزاجان بسیار ضروری است.
نظر شما :