شیر مادر و خواص آن
به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر
به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر:
دکتر فرزانه گلبنی؛ عضو هیات علمی دفتر طب ایرانی و مکمل:
شیر مادر بافت زنده ای است که از آن به عنوان خون سفید یاد میشود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و نیز طب رایج تأکید و توجه خاصی بدان دارند.
حکمای بزرگی چون شیخ الرئیس ابوعلی سینا، شیرمادر را تنها تغذیه مقبول برای نوزاد دانسته و تدابیر لازم پیش، در حین و پس از تولد نوزاد را ارایه نمودهاند.
یکی از عوامل مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان به صورت طبیعی میباشد.
شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را افزایش میدهد باعث میشود تا مادران پس از زایمان کمتر دچار افسردگی شوند، آمار ابتدا به سرطان پستان و تخمدان و خونریزیهای پس از زایمان را کاهش میدهد.
در کنار تغذیه مناسب؛ پیادهروی، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامنظم مادر را تا حدود زیادی جبران میکند.
انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد.
به گفته پزشکان متخصص طب ایرانی برخی گیاهان مانند زیره، بابونه ، شنبلیله ،کنجد ، سیاه دانه در افزایش شیر بسیار موثرند و میتوان پس از پایان هفته دوم زایمان مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین برخی غذاها و خوراکی ها همچون شیر، شیر برنج، فرنی، حریر بادام، شیر بادام، تخم مرغ، گوشت گوسفندی، گوشت پرندگان، مرغ یا جوجه مرغ، آبگوشت، عصاره گوشت، نخودآب، شیره انگور، انگور، انجیر، مویز، بادام، پسته، فندق، انواع سوپ و آش میتواند به افزایش شیرمادر کمک کند.
نظر شما :