اصلاح مزاج در دوران شیردهی

۲۱ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۸:۵۷ کد : ۶۲۰۷ اسلایدر درمان و اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۶۲

دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل:  

شیر به طور مستقیم به سیستم گوارشی مادر ربط دارد و لذا توصیه اصلی ما در طب ایرانی اصلاح مزاج مادر است. 

مادری که مزاج گرم و خشک یا سرد و خشک دارد؛ احتمال دارد که حجم شیرش کم باشد.   این افراد برای زیاد شدن شیر باید خوراکی‌های رطوبت زا مانند کاهو، لبنیات، شیر و غذاهایی مثل آش، سوپ و .. مصرف کنند.

اگر مادر مزاج سرد و رطوبتی دارد و شیرش بیش از حد رقیق و درصد آب شیر او زیاد باشد؛ باید سردیجات و رطوبت زاها مثل ماست و دوغ و سالاد را کم کرده و  بیشتر غذاهای کم حجم و پرانرژی مانند کباب، آب گوشت، حریره بادام مصرف کند.

مادران باید در خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنند دقت کنند. طعم شیر با خوراکی‌هایی مثل تره، پیازچه، پیاز و سیر، ترشی و خیارشور و... تغییر می‌کند.

مزاج بچه‌ها به طور طبیعی گرم است. هوای مکان شیردهی باید نسبتا خنک و مطبوع باشد.

در فصل گرما و لباس بیش از حد بر تن بچه نباید پوشاند. نوزاد را خیلی به بدن خودمان نچسبانیم تا حرارت بدنش بالا نرود و  احساس کلافگی نکند و جلوی اشتهای بچه گرفته نشود.  

می‌توان قبل از شیردهی بچه را حمام برد و دست و پاهایش را کمی ماساژ داد و بعد از آن به کودک شیر داد و او را خواباند. 

اگر مادر مشکلات گوارشی دارد و نفخ می‌کند باید حتما اصلاح شود تا برای کودک مشکلی ایجاد نشود. 

اگر مادر مشکل معده و گوارش داشته باشد، شیری که تولید میشود به همان میزان رطوبتش بالا خواهد بود.
 


نظر شما :