اصول خوردن و آشامیدن

۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۰۹:۴۰ کد : ۷۱۸۳ اسلایدر درمان و اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۱۰
اصول خوردن و آشامیدن

عادات های غلط سه گانه «پرخوری»، «درهم‌خوری» و «روی هم‌خوری» «پرخوری»: خوردن غذا و نوشیدنی بیشتر از گنجایش معده «درهم‌خوری»: وارد کردن چند جور غذا، نوشیدنی یا مخلفات همراه همدیگر درون معده توجه، توجه، توجه: «درهم‌خوری» یکی از عمل‌های بسیار مضر برای سلامتی کبد شماست. «روی هم‌خوری» : یعنی وقتی هنوز ماده غذایی قبلی در معده شما هضم کامل پیدا نکرده است، خوراکی دیگری را بخورید. توجه توجه توجه : از بین مخلفات کنار غذا، مصرف زیتون کم نمک یا مقدار کمی سبزی خوردن، مناسب ترند. در حالی‌که خوردن ماست و سالاد شیرازی، مضرتر هستند.

مصرف سالاد کاهو بهتر است نیم ساعت قبل از غذا باشد. اگر علایم سردی معده دارید، در سالاد خود گوجه و خیار کمتری استفاده کنید و حتما روی آن پودر دارچین یا پودر سبزیجات معطر خشک مانند نعنا، ترخون و ... نیز بریزید. برای تهیه سس طبیعی سالاد، می توانید از روغن زیتون، رب انار، عسل، سکنجبین، آب غوره یا لیمو یا نارنج، بسته به مزاج و میل خود استفاده کنید. آب نارنج، ضرر کمتری از سایر چاشنی های ترش مزه دارد. حواستان باشد که مصرف مخلفات با طبع سرد، همراه غذای پر گوشت مثل کباب یا دیزی چرب، یا غذای سنگین و خمیری مانند ماکارونی، اختلال هاضمه بیشتری می دهد ولی اگر همراه غذاهای ساده تر مانند لوبیا پلو باشد اذیت کمتری می‌کند.

مصرف نوشیدنی های یخ، وسط غذا و بلافاصله بعد از غذا، به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. در بین نوشیدنی ها، مصرف دوغ، مخصوصا اگر یخ باشد، اختلال هاضمه بیشتری می دهد. اگر تشنه نیستید وسط غذا، و تا یکی دو ساعت بعد از غذا، آب و مایعات دیگر را میل نکنید. در صورت تشنگی، یکی دو جرعه آب یا شربت رقیق سکنجبین یا آبلیمو بنوشید و در دهان خود بگردانید تا دهانتان هم سیراب شود. اگر دیگر تشنه نبودید، مصرف مایعات کافی را در فاصله بین دو وعده غذایی خود داشته باشید. وقتی مایعات کافی مصرف کنید، رنگ ادرار شما، بجز ادرار اول صبحگاهی تان، زرد کمرنگ خواهد بود.

یکی از شایع ترین «روی هم‌خوری»ها در بین مردم ما، خوردن دسر، میوه، آب و چای، بلافاصله بعد از خوردن غذاست. توجه کنید که مصرف انواع دسر شیرین، برای سلامتی معده و کبد شما مناسب نیست. بدترین گزینه ها، شیرینی های غلیظ، خمیر یا چسبناک مانند سوهان، گز، شیرینی دانمارکی، چیزکیک، بستنی، کارامل، ژله و... است

میوه های قابض مانند انار، سیب، به و گلابی را نیز می‌توانید حدود نیم ساعت بعد از غذا میل کنید. اما سایر میوه ها توصیه می‌شود که دو ساعت بعد از غذا خورده شوند. در این مورد، خوردن میوه های آبکی، ضرر بیشتری دارند، مانند هندوانه، خربزه، خیار، هلو و... .

واحد طب سنتی معاونت درمان

 


نظر شما :