تدابیر پیشگیری و درمان دیابت در طب ایرانی
تدابیر پیشگیری و درمان دیابت در طب ایرانی
ورزش و پیاده روی منظم به میزان 150 دقیقه در هفته و منقسم در حداقل سه روز (کم تحرکی باعث بروز دیابت یا عدم کنترل قند خون میگردد).
برنامهی خواب به موقع و کافی به اندازهی 8 - 6 ساعت در شبانهروز (خواب کمتر از 6 ساعت و یا بیشتر از 9 ساعت، در بروز دیابت مؤثر است).
دوری از استرس و فشار عصبی که میتوان از برخی رایحهها یا خوراکیهای آرامش بخش مانند بوی گلاب، گل محمدی، سیب درختی، دمنوش به، گاوزبان و بادرنجبویه استفاده نمود.
برنامهغذایی شامل افزایش دریافت فیبر و کاهش دریافت قند و چربی که برحسب مزاج افراد متغیر است. به طور مثال:
در افراد دیابتی با مزاج گرم: خوراکیهای کاهندهی قند خون که طبیعت سرد دارند مناسبند شامل خرفه، سماق، کاسنی، کاهو، اسفناج و اسفرزه میباشند
در افراد دیابتی با مزاج سرد: خوراکیهای کاهندهی قند خون با طبیعت گرم مناسب است مانند دارچین، شنبلیله، سیر، پیاز، زیره و گردو.
داشتن لینت مزاج و پرهیز از ابتلا به یبوست با استفاده از کمی روغن زیتون به همراه غذا، سوپهای پرسبزی مانند سوپ جو و اسفناج یا سایر ملینات مانند خاکشیر یا تخم شربتی به همراه آبجوش تا لعاب دهد و صبح ناشتا مصرف شود.
واحد طب سنتی معاونت درمان
نظر شما :