آیا در مورد کینوا اطلاعات دارید؟

آیا در مورد کینوا اطلاعات دارید؟
کینوا یک شبه غله است که امروزه به عنوان یک ابر غذا معرفی شده و به خصوص در رژیم های لاغری جایگزین برنج و ماکارونی می گردد
دارای طعم شیرین تا تلخ و برخی آن را شبیه طعم فندق دانستهاند
به روش های مختلفی پخته و در غذاهایی مانند کوفته، انواع سالاد و یا حتی در وعده صبحانه مورد مصرف قرار می گیرد
این گیاه با نام علمی Chenopodium quinoa اخیرا در ایران هم مورد کشت قرار گرفته
انواع سفید، قرمز و سیاه دارد
به نظر می رسد مزاج آن از نظر گرمی و سردی، معتدل اما مایل به خشکی است
ارزش غذایی کینوا:
فیبر بالاتر و قند کمتر نسبت به برنج
پروتئین کامل است (۹ اسید آمینه ضروری که در بدن تولید نمی شود را دارد)
شاخص گلایسمیک نسبتا پایین دارد (باعث افزایش سریع قند خون نمی گردد)
فاقد گلوتن و مناسب افراد سلیاکی
حاوی آنتی اکسیدان و مواد معدنی مانند منیزیوم، آهن و روی بیشتر نسبت به سایر غلات
افراد دارای سنگ کلیه آن را به دلیل اگزالات بالا مصرف نکنند
مادران باردار و شیرده برای مصرف با پزشک خود مشورت نمایند
واحد طب ایرانی معاونت درمان
نظر شما :